Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, güveçte, nohut, tarifi

Güveçte Etli Nohut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Etli Nohut Tarifi



Güveçte Etli Nohut Tarifi

125 gr (1/2 su bardağı) nohut

2 çorba kaşığı rafine yağ

750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)

1+1/4 su bardağı et suyu

6 çorba kaşığı domates salçası

1 limon (çok ince dilimlenip, çekirdekleri ayıklanmış)

1+ 1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

Nohutları bir gece soğuk suda bırakınız Nohutların suyunu süzüp, orta boy bir tencereye koyarak, üstlerini örtecek kadar suyla orta ateşte kaynatınız Su kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp, ağır ateşte 2 saat pişiriniz

Nohutları süzüp bir kenara bırakınız

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız

Yağı büyük bir güveçte harlı ateşte kızdırıp, etlerin her tarafını kızartınız Et suyu ve domates salçasını katıp, iyice karıştırdıktan sonra ateşin altını kısınız

Önce limon dilimlerini, sonra nohut, maydanoz, tuz ve biberi ekleyiniz

Güvecin kapağını kapatıp, fırında 1,5 saat, çatal etlere kolayca batana kadar pişiriniz Güveci fırından alıp, etli nohutunuzu güvecinde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.