![]() |
Güveçte Etli Nohut Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Etli Nohut TarifiGüveçte Etli Nohut Tarifi 125 gr (1/2 su bardağı) nohut 2 çorba kaşığı rafine yağ 750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış) 1+1/4 su bardağı et suyu 6 çorba kaşığı domates salçası 1 limon (çok ince dilimlenip, çekirdekleri ayıklanmış) 1+ 1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Nohutları bir gece soğuk suda bırakınız ![]() ![]() ![]() Nohutları süzüp bir kenara bırakınız ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Yağı büyük bir güveçte harlı ateşte kızdırıp, etlerin her tarafını kızartınız ![]() ![]() Önce limon dilimlerini, sonra nohut, maydanoz, tuz ve biberi ekleyiniz ![]() Güvecin kapağını kapatıp, fırında 1,5 saat, çatal etlere kolayca batana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|