Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nohut, paçalı, tarifi

Paçalı Nohut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paçalı Nohut Tarifi



Paçalı Nohut Tarifi

8 keçi paçası (temizlenmiş)

6 su bardağı su

250 gr nohut (tuzlu suda bir gece bekletildikten sonra yıkanıp, süzülmüş)

75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı

2 büyük soğan (ince doğranmış)

2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve kuşbaşı doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız Yağı büyükçe bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız Suyu, paçaları, domatesi, domates salçasını, tuzu ve nohutları ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak 3,5-4 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi derin bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.