![]() |
Kremalı Hindi Bonfile Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Hindi Bonfile TarifiKremalı Hindi Bonfile Tarifi İçindekiler: 1 tabak Bavit Hindi Bonfile 300 gr kepekli pirinç 1 lt piliç suyu (kaynar) 2 çorba kaşığı tereyağı 150 gr bezelye (konserve, süzülmüş, haşlanmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 100 ml piliç suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 200 ml krema 1 adet yumurtanın sarısı 4 sap kekik (yapraklanmış, kıyılmış) 1 tatlı kaşığı biberiye (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tarhun (taze, yapraklanmış) 1 sap kereviz (ince kıyılmış) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Isıtılmış tereyağına piliç suyunu, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Etlere karabiber serpin ve ısıtılmış yağda, her iki yüzleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 3er dak ![]() ![]() ![]() Aynı tavaya soğan ve sarmısakları koyun ve orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak 2-3 dak soteleyin ![]() Etleri soğanların üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() Krema ve yumurta sarısını çırparak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin üzerine sosu gezdirip, bezelyeli pilavla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|