![]() |
İşkembeli Nohut Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembeli Nohut TarifiMalzemeler: 1 Su Bardağı Nohut 1/2 Kg İşkembe 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Adet Büyük Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası Su 1 Kase Mantı Tuz HAZIRLANIŞI : Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın ![]() ![]() ![]() Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İşkembeli Nohut Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembeli Nohut Tarifi300 gr işkembeli nohut için hazırlanan işkembe 0 ![]() 400 gr nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş) 5 yemek kaşığı sana 2 adet ince kıyılmış soğan Önce işkembeyi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İşkembeli Nohut Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembeli Nohut Tarifi500 gr nohut (bir gece önceden üstünü 4 cm aşacak kadar su ve 3 çorba kaşığı tuz konulup, karıştırılıp bekletilmiş) 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 3 orta boy soğan (ince doğranmış) İşkembesi: 1 kg dana işkembesi (iyice temizlenip, yıkanmış) 5 litre (25 su bardağı su) 1 çorba kaşığı tuz 1/4 su bardağı rafine yağ 1 diş sarımsak 1/4 limon Temizlenmiş işkembeyi büyük bir tencereye koyup tuzu, rafine yağı, limonu, sarımsağı ve suyu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Ateşi orta sıcaklığa getirip 3,5-4 saat, arasıra bir bıçakla işkembenin pişip pişmediğini kontrol ederek pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() İşkembe pişince delikli kepçeyle tencereden çıkarıp, bir tencere üstüne oturtulmuş kevgire koyup soğutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayınca süzülmüş nohutları ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|