![]() |
Sıkma Köfte(Malatya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkma Köfte(Malatya)Sıkma Köfte(malatya) SIKMA KÖFTE I ![]() Ölçüler: 2 su bardağı yarma 1 /2 su bardağı orta bulgur 4-5 adet yeşil biber 4-5 adet domates 2 baş kuru soğan 2 kaşık salça 3 kaşık yağ 200 gr ![]() 1 demet maydanoz Tuz ve karabiber Yapılış: Yarma, orta bulgur, tuz ve su ilavesi ile yoğrularak fazla yumuşak olmamak kaydıyla bir hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış soğanlar yağda kıyma ile birlikte kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() II ![]() Ölçüler: 2 su bardağı yarma 1 /2 su bardağı orta bulgur 4 kaşık yağ 1 demet maydanoz 1 baş sarımsak Tuz ve karabiber Yapılış: Köfteler usul I'de olduğu gibi hazırlanır, tuzlu suda haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|