Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
firinda, tarifi, uskumru

Firinda Uskumru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Uskumru Tarifi



FIRINDA USKUMRU TARİFİ

Malzemeler:

4 küçük uskumru balığı (temizlenip, derileri çıkarılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 defne yaprağı

Yapılışı:

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca, soğanı ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Tavayı ateşten alıp, delikli kepçeyle soğanları kağıt peçete üstüne çıkarınız
Kalan 1 çorba kaşığı yağı bir tepsiye boşaltınız Uskumruları tepsiye dizip kavrulmuş soğan, limon suyu, tuz ve biberi üstlerine serpiştiriniz Defne yapraklarını ekleyip, tepsiyi fırına sürerek balıkları 45-50 dakika, çatalla bakılınca pul pul ayrılana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Firinda Uskumru Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Uskumru Tarifi



1 Kilogram Uskumru

2 Adet Domates

1 Adet Soğan

3 Diş Sarımsak

Yarım Adet Limon

4 Kaşık Zeytinyağı

3 Adet Defne Yaprağı

1 Uskumruların başlarını keserek, karnına boydan boya uzunca bir kesik atarak içlerini temizleyin iyice yıkadıktan sonra fırında kolayca pişebilmesi için yanlarına çizikler atın

2 Fırın kabına sonradan kolay temizleyebilmek için fırın kağıdı serin Uskumru eti sıkı bir balıktır her ne kadar yağlı bile olsa kuru olmaması için fırın kağıdı bile sermiş olsanız en alta çok az sıvıyağ sürerek fırçayla dağıtın

3 Yıkayıp suyunu süzdüğünüz ve tuzladığınız balıkları kaba yerleştirin

4 Bir adet irice soğanın yarısını rendeleyin İçine yarım çay kaşığı kadar karabiber, birkaç damla zeytinyağı ve bir miktar tuz koyarak karıştırın Hazırladığınız harcı balıkların içlerine paylaştırın

5 Soğanın kalan yarısını da yuvarlak olarak dilimleyerek balıkların üzerine serpiştirin

6 Sarımsakların kabuklarını soyarak önce ortadan ikiye bölün sonra minik minik dilimleyerek balıkların aralarına serpiştirin

7 Domatesleri yuvarlak dilimleyerek en üste serpiştirin

8 Defne yapraklarını en üste koyarsanız kokusu daha az sinecektir Defne yapraklarını domateslerin altına ya da balıkların aralarına yerleştirin

9 Limonun yarısını dilimleyerek en üste serpiştirin

10 Son olarak en üste bir iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin

11 Fırın kabının üzerini folyo ya da fırın kağıdı ile çok sıkı olmayacak şekilde kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun

12 Yarım saat kadar sonra kabın üzerindeki kağıdı alarak 20 dakika da o şekilde pişirin

13 Sıcak olarak bol yeşil salata ile birlikte servis edin

Not: Yaklaşık 1 kilo ayıklanmamış uskumru 10 adet balıktan oluşmaktadır Uskumruyu kilo hesabı yerine adet olarak satın alabilirsiniz Uskumru Balığı aralık ile mart ayı arasında bulunabilir Ağırlığı 100 ile 350 gram arasında değişir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.