![]() |
Firinda Uskumru Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Firinda Uskumru TarifiFIRINDA USKUMRU TARİFİ Malzemeler: 4 küçük uskumru balığı (temizlenip, derileri çıkarılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 defne yaprağı Yapılışı: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız ![]() Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı bir tepsiye boşaltınız ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Firinda Uskumru Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Firinda Uskumru Tarifi1 Kilogram Uskumru 2 Adet Domates 1 Adet Soğan 3 Diş Sarımsak Yarım Adet Limon 4 Kaşık Zeytinyağı 3 Adet Defne Yaprağı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() 13 ![]() ![]() Not: Yaklaşık 1 kilo ayıklanmamış uskumru 10 adet balıktan oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|