Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sivas, tarifi, tavası

Sivas Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sivas Tavası Tarifi



Sivas Tavası

Malzeme:
1 kuzu kol
5 patlıcan
9 biber
6 domates
1 baş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır Tepsiye pişen etler alınırÜzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir Sarımsak lar da serpilir Tuz ve karabiber serpip fırına verilir Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.