Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğeri, kuzu, sarma, tarifi

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi



Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

MALZEMELER
2 Tane KUZU GÖMLEĞİ
250 gr TEREYAĞI
200 gr KURU SOĞAN
100 gr DOLMA FISTIĞI
50 gr KUŞ ÜZÜMÜ
500 gr KUZU CİĞERİ, İnce kıyılmış
250 gr PİRİNÇ, demlenmiş
200 gr DOMATES
2 BARDAK SU
2 KAŞIK SALÇA + YOĞURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için)
TUZ-BİBER-ŞEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-ÇÖREOTU

HAZIRLANIŞI
- YAĞ + SOĞAN + DOLMA FISTIĞI sonra PİRtNÇ + CİĞER + KUŞ ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BİBER + KEKİK + ŞEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir
- Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir Üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi



Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

1 kuzu ciğeri
2 kuzu gömleği
100 gr pirinç
1 yumurta
1 soğan (büyük)
1 domates
1 demet taze nane
1 demet dereotu
karabiber
yeni bahar
kimyon
tuz
fıstık
üzüm

Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğan pembeleştirilir Üzerine önce fıstığı sonra yıkanmış pirine kavrulur, domates katılır Öte yandan ciğer, et makinesinde bir kere çekilir, veya kasaba çektiliri Soğan ve pirinç karıştırılarak ciğer suyunu çekinceye kadar kayrulur Ateşten indirilir, nane, tere, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katılır
Üzerine bir bardak su dökülür, ağır ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakılır Gömlekler ilk önce ılık suda ıslatılır Yağlı tepsiye ikinci gömlek örtülür, çırpılmış yumurta gömleğin üzerine sürülüp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi



Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi

Malzemeler:
400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
300 gr pirinç
150 gr tereyağı
1 adet kuzu gömlek yağı
1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
300 gr et suyu

Hazırlanışı:
Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir
Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur Kuşbaşı doğranmış ciğerler eklenir 2 – 3 dakika kavrulur Islatılmış pirinç süzdürülür tencereye boşaltılır Yaklaşık 10 – 12 dakika hepsi beraber kavrulur Tuz, karabiber, nane ve et suyu katılır İyice karıştırdıktan sonra ağır ateşte demlemeye bırakılır
Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır Islatılan gömlek yağı 20 cm çapında kesilir Hazırlanan iç pilav gömlek yağının ortasına konulur, kenarlarından toparlanarak sarılır Kenar tarafları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir 170 derece fırında 15 dakika bekletilir Kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.