![]() |
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi MALZEMELER 2 Tane KUZU GÖMLEĞİ 250 gr TEREYAĞI 200 gr KURU SOĞAN 100 gr DOLMA FISTIĞI 50 gr KUŞ ÜZÜMÜ 500 gr KUZU CİĞERİ, İnce kıyılmış 250 gr PİRİNÇ, demlenmiş 200 gr DOMATES 2 BARDAK SU 2 KAŞIK SALÇA + YOĞURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için) TUZ-BİBER-ŞEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-ÇÖREOTU HAZIRLANIŞI - YAĞ + SOĞAN + DOLMA FISTIĞI sonra PİRtNÇ + CİĞER + KUŞ ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BİBER + KEKİK + ŞEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur ![]() ![]() - Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir ![]() ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi 1 kuzu ciğeri 2 kuzu gömleği 100 gr pirinç 1 yumurta 1 soğan (büyük) 1 domates 1 demet taze nane 1 demet dereotu karabiber yeni bahar kimyon tuz fıstık üzüm Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğan pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine bir bardak su dökülür, ağır ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi Malzemeler: 400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış) 300 gr pirinç 150 gr tereyağı 1 adet kuzu gömlek yağı 1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane 300 gr et suyu ![]() Hazırlanışı: Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir ![]() Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|