![]() |
Sebzeli Hindi Lokma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Hindi Lokma TarifiSebzeli Hindi Lokma Tarifi İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Lokma Izgara 2 çorba kaşığı zeytinyağı 350 gr soğan (iri doğranmış) 350 gr pırasa (kalın halka doğranmış) 225 gr havuç (küçük küp doğranmış) 100 gr yeşil mercimek (haşlanmış) 500 ml piliç suyu (kaynar) 300 ml elma suyu 2 çorba kaşığı mısır unu 3 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı hardal 3 çorba kaşığı tarhun (iri doğranmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tencerede ısıtıp, etleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tencereye soğanları koyun ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek, pırasa ve havucu katıp, 3-4 dak ![]() ![]() Sebzelere yeşil mercimeği ekleyin ![]() ![]() Piliç suyundan 3 çorba kaşığı ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır ununa hafifçe kalan piliç suyunu akıtıp, yedirin ![]() ![]() Yemeği hafifçe karıştırarak kremalı karışımı ekleyip, 1-2 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|