Etli Biber Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Biber Kebabı TarifiEtli Biber Kebabı Tarifi 4 adet iri kırmızı biber 350 gr kuzu kuşbaşı 1 adet kuru sığan 1 çorba kaşığı salça 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Kırmızı biberler közlenir Boyuna artı şeklinde kesilir Soğan ince kıyılır yağda pembeleştirilir Üzerine salça ve et eklenir 15 dakika kavrulur, tuz eklenir, ateşten alınır 4 parçaya bölünmüş biber artı şeklinde küçük bir kaseye yerleştirilir Ortasına etli karışım konur, sarkan parçalar kapatılır ve kürdanla tutturulur 4 adet kebap fırın kabına konur 200 derece fırında 15 dakika pişirilir |
|