Fırında İşkembe Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında İşkembe TarifiFırında İşkembe MALZEMESİ: 750 gr şirden tarafından işkembe 125 gr mantar 75 gr kaşarpeyniri rendesi 100 gr sadeyağ 1 çorba kaşığı un 1/2 kahve kaşığı hardal Yeteri kadar tuz, biber, sarımsak YAPILIŞI: Mantarları temizleyip, ince ince doğrayınız Büyükçe bir tavada, 30 gr sadeyağda, 3 dakika çevirerek kavurunuz Bir kenarda bekletiniz Şirden tarafından satın aldığınız işkembeyi, iri iri kesiniz Bir tencereye koyup üstüne kadar su döküp, bir saat kadar pişiriniz İşkembeleri süzerek sudan çıkarınız Artan suyu çorba yapmak için kullanabilirsiniz Bunun için bir iki parça işkembeyi isterseniz saklayınız Mantarları kızarttığınız (Sote yaptığınız) tavada, süzdüğünüz işkembelerin altını, üstünü kızartınız Fırına girecek bir kaba kızarttığınız işkembeleri yerleştiriniz Ka- ı şarpeyniri rendesinin yarısıyla, iyice karıştırınız Tavada kalan yağa bir çorba kaşığı un atıp kavurunuz Un fazla kararmadan işkembeyi haşladığınız sudan yarım su bardağı ilave edip karıştırınız, tuzunu, biberini, hardalını ve arzu ettiğiniz miktarda dövülmüş sarmısak ve mantarlar ilave edip, 3-4 dakika pişiriniz, sonra işkembelerin üzerine dökünüz Kalan kaşar peynir rendesini üstüne yayıp, kızgın fırında 30 dakika pişiriniz Sıcak sıcak ikram ediniz |
|