![]() |
Ekşili Etli Yaprak Sarma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Etli Yaprak Sarma TarifiEkşili Etli Yaprak Sarma Tarifi Yarım kilo asma yaprağı 1 su bardağı kırıklı pirinç 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kuru hane Yarım demet maydanoz 3 adet orta boy domates Yarım su bardağı sıvı yağ 150 gram kıyma 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kahve fincahı nar ekşisi Üzeri için; Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 kaşığı sıvı yağ Öncelikle asma yaprakları haşlanır ![]() Pirinçler iyice yıkanır ![]() ![]() Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç koyularak sarılır ![]() ![]() 3 bardak kaynar su dökülerek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir ![]() Sos için ayrı bir tavada yağ, kızdırarak domates salçası kavrulur, üzerine nar ekşisi eklenir ![]() Sarmaların pişmesine 10 dakika kala yani pişme süresinin 50 ![]() ![]() Pişmeye devam eden sarmalar 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir ve ardından sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|