Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bostan, kebabı, tarifi

Bostan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bostan Kebabı Tarifi



Bostan Kebabı

Malzemeler:
4 adet orta büyüklükte bostan patlıcanı,
2 adet orta büyüklükte kuru soğan,
yarım kilogram az yağlı dana kuşbaşı et,
5 adet yeşil sivribiber,
2 adet orta boy domates,
6-7 diş soyulmuş sarımsak,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 su bardağı dolusu sıvıyağ veya zeytinyağı,
ayrıca 1 kahve fincanı dolusu sıvıyağ veya zeytinyağı,
yeterince tuz,
istediğiniz oranda karabiber,
kimyon

Hazırlanışı:
Patlıcanları aralıklı olarak soyduktan sonra uzunlamasına iki eşit parçaya keserek ayıralım Kestiğimiz patlıcanların her ikisinin de iç kısımlarını bıçak yardımı ile oyarak kayık şekli verelim Patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayarak kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartalım ve delikli kepçe ile alıp fırın kabına yerleştirelim Tencereye sıvıyağı alıp etleri ekleyelim Etler suyunu çekene dek kavuralım Küp doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edelim Salçayı ve baharatları ekleyip 1 dakika daha kavuralım Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim Etleri sosu ile birlikte patlıcanların karınlarına dolduralım Patlıcanların üzerine yuvarlak kesilmiş 1 dilim domates ve ikiye kesilmiş sivribiberleri yerleştirelim Fırın kabına 1 su bardağı sıcak su ekleyip ağzını alüminyum folyo ile kapatalım Yemeği, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında pişirelim ve ılık olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Bostan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bostan Kebabı Tarifi



Bostan Kebabı Tarifi

900 gram koyun eti
900 gram bostan patlıcanı (3 orta)
150 gram soğan (2 orta)
160 gram margarin (3/4 bardak)
300 gram domates (2 orta)
50 gram sadeyağı ya da margarin (2 1/2 çorba kaşığı)
3 bardak su
ÜSTÜNE:
1 küçük domates
2 yeşil biber
Tuz
Karabiber

1 Orta büyüklükte, düzgün ve aşağı yukarı aynı boy ve irilikte 3 adet bostan patlıcanının saplarını kesip attıktan sonra bunların kabuklarını, alaca denen şekilde, yani kabukları bir parmak eninde traş edercesine kesmek suretiyle alacalı soymalı ve sonra da bunları tam ortalarından ikiye kestikten sonra, her yarım patlıcanın ortası pek de derin olmamak üzere oynayarak, patlıcanlara, altları yuvarlak, içleri çukur birer tas şekli verdirmeli, sonra da altı adet tas şeklindeki patlıcanı içinde biraz fazlaca tuz eritilmiş suda yirmi dakika dinlendirmeli, sonra da hafifçe sıkmak suretiyle acı sularını çıkardıktan sonra patlıcanları ikişer ikişer olmak üzere içinde kızdırılmış 3/4 bardak margarin olan tavaya atarak, az pembe oluncaya kadar kızartmalı ve bir delikli kepçe ile yağdan çıkararak hepsini yanyana alabilecek bir tepsiye yerleştirmeli ve bir tarafa bırakmalıdır
2 Patlıcanlar hazırlanmakta iken, diğer taraftan da bir tencereye; kuşbaşı kesilmiş az yağlıca 900 gram koyun eti, küçük doğranmış 2 orta soğan ile iki buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, tencerede arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az ateşte pişmeye bırakmalı, sonra bunlara; 2 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, kabuklan çıkarılmış ve küçük doğranmış 2 orta büyüklükte domates ile iki, üç defada olmak üzere 3 bardak kadar da sıcak su ilâve ederek, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az ateşte aşağı yukarı bir buçuk - iki saat arasında pişirmeli ve ateşten almalıdır
3 Sonra, tenceredeki bu etleri, eşit bir surette, tepsideki tas gibi açtığımız patlıcanların ortalarına bölmek suretiyle yerleştirmeli, etlerin üstlerine de; birer adet yuvarlak ve ince kesilmiş domates, domateslerin üstlerine birer adet yeşil biber oturttuktan sonra, tepsiye tenceredeki etlerin, aşağı yukarı bir buçuk bardak gelmekte olan salçasını katmalı, sonra tepsiyi orta kuvvetteki firma sürerek, bunları 25 - 30 dakika daha pişirdikten sonra, patlıcanları salçasiyle tabağa almalı ve servis yapmalıdır (Fırın yoksa, tepsinin üstüne bir kapak kapatarak yarım saat kadar ortadan daha az ateşte pişirerek Bostan Kebabı da yapılabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.