Karanfilli Armut Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Karanfilli Armut TatlısıKaranfilli Armut Tatlısı Malzeme: 6 adet armut 12 adet karanfil 1 su bardağı Tozşeker 1 adet yufka 1 adet yumurta akı 1 çorba kaşığı Tereyağ 2 su bardağı su Tarifi: Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun Karanfillerden her armuda gövdesine ikişer tane batırın Tozşekeri ve suyu bir kapta karıştırın Armutları tencereye dizin Şekerli suyu üzerine dökün Tencerenin kapağı kapalı olarak armutlar diriliğini fazla kaybetmeyecek şekilde haşlayın Bu sırada fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını bir tavada eritin ılıyınca yumurta akı ile şekeri ekleyerek karıştırın Yufkanın tek bir yüzüne bu karışımı sürerek sıcak fırına verin Yufka kızarınca fırından alın Armutları kızarmış yufkanın üzerine yerleştirin Armutların üzerine kendi şurubundan hafifçe gezdirerek servis yapın![]() ![]() Not: Mevsim meyveleri ilede süsleyerek servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|