![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama TarifiKuzu Haşlama Tarifi Malzemeler 6 Adet kuzu incik 2 Adet soğan 3 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Adet limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı
|
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama TarifiKUZU HAŞLAMA 1000 grum kuzu eti 15 adet arpacık soğanı ya da 2 orta baş soğan 400 gram sarı patates (4 orta) 200 gram havuç (3 orta) 100 gram kereviz (1 orta) 10 bardak su Tuz 1 Bir tencereye; kol veya kürek tarafından kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, üstleri kazınmış meyilli kesilmiş 3 orta havuç, soyulmuş, yarım ay şeklinde kesilmiş 1 kereviz, 15 adet arpacık soğanı ya da sekize bölünmüş 2 orta soğan, 10 bardak su ile, yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalı, suyun ısınmasiyle üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ortadan daha az kuvvetteki ateşte 2 saat kadar haşlamaya bırakmalıdır ![]() 2 Sonra tencereye; kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarım daire şeklinde kesilmiş 3 orta baş sarı patates ilâve ederek tekrar tencerenin kapağını kapatmalı ve etler pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı yarım saattan üç çeyrek saat arasında haşlamalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır ![]() Not: Aynı şekilde koyun eti de haşlanabilir; Haşlama süt kuzusundan yapıldığında tencereye 7, koyun etinden yapıldığında da 8 bardak su koyarak haşlamak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama TarifiKuzu Haşlama Tarifi MALZEMELER -1 kilo yağsız kuzu eti -3-4 adet küçük boy kuru soğan -3-4 adet küçük boy patates -sıvı yağ -salça -tuz YAPILIŞI Yağ tencerede kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama Tarifi1000 grum kuzu eti 15 adet arpacık soğanı ya da 2 orta baş soğan 400 gram sarı patates (4 orta) 200 gram havuç (3 orta) 100 gram kereviz (1 orta) 10 bardak su Tuz 1 Bir tencereye; kol veya kürek tarafından kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, üstleri kazınmış meyilli kesilmiş 3 orta havuç, soyulmuş, yarım ay şeklinde kesilmiş 1 kereviz, 15 adet arpacık soğanı ya da sekize bölünmüş 2 orta soğan, 10 bardak su ile, yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalı, suyun ısınmasiyle üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ortadan daha az kuvvetteki ateşte 2 saat kadar haşlamaya bırakmalıdır ![]() 2 Sonra tencereye; kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarım daire şeklinde kesilmiş 3 orta baş sarı patates ilâve ederek tekrar tencerenin kapağını kapatmalı ve etler pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı yarım saattan üç çeyrek saat arasında haşlamalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır ![]() Not: Aynı şekilde koyun eti de haşlanabilir; Haşlama süt kuzusundan yapıldığında tencereye 7, koyun etinden yapıldığında da 8 bardak su koyarak haşlamak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama TarifiKuzu eti Soğan Kereviz Havuç Su Tuz Yıkanıp suyu süzülmüş etleri, soğanları, ayıklanıp, doğranmış kerevizi, havuçları, suyu, tuzu bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Haşlama Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Haşlama Tarifi900 gram kemikli kuzu eti (150 gramlık 6 parça) 3 adet patates 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kereviz 2 adet orta boy kuru soğan 10 su bardağı su 125 gram margarin Tuz Karabiber Kuru soğanları ince ince kıydıktan sonra, margarin yağında pem-beleşinceye kadar kavuralım ![]() 6 parçaya böldüğümüz kuzu etini de tencereye ilave edip, hep birlikte kavurmaya devam edelim ![]() 10 su bardağı su ilave ederek, etleri haşlamaya bırakalım ![]() Etlerin pişmesine yakın, ceviz büyüklüğünde kestiğimiz havuçları, 5-10 dakika sonra da iri kuşbaşı şeklinde doğradığımız patatesleri, kerevizleri, yeterince tuzu ve karabiberi katıp, hepsinin iyice pişmesini sağlayalım ![]() Sıcak sıcak porsiyonlayıp, (isteğe göre, limon sıkarak) servis yapalım ![]() Not: isteyenler, kereviz yapraklarını da ince ince kıyıp, ocaktan indirmeden 5 dakika önce tencereye ilave edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|