Kavurma Yemeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurma Yemeği TarifiKavurma Yemeği Tarifi İstenildiği kadar, kavurmalık yağlıca etten tedarik edilir Kuşbaşı doğranır ve iyice tuzlanır Kendi haline bırakılır Diğer taraftan, tencereye bir kaç baş soğan doğranır ve bir miktar yağla hafif kavrulduğu esnada, doğranmış etler de tencereye konulur Birlikte karıştırılıp üzerlerine biraz da un serpilerek etler iyice kızartılır Ve isteğe göre, eşit miktarda dövülmüş kekik, kara biber, tarçın ve karanfilden mürekkep baharattan dahi ekilir Münasip miktarda su da konularak, mutedil ateşe bırakılır Bu kavurmaların pişmesini beklerken, diğer taraftan, patates püresini hazırlamalı ve et suyu ile de güzelce karıştırıp tabağın kavurmaları, tencereden kurtarıp patates püresinin ortasına kubbelemelidir Ve tencerede kalan yağlı ve baharatlı suyu da, üzerine gezdirip, hemen bir kapak örtmelidir Ocağın kenarında sıcaklığını muhafaza ettirerek bu vaziyette sofraya vermelidir Not: Bu basit et yemeği de çok lezzetlidir Ve yanında bol limon veya sirkeli bir salata da iyi gider
|
|
|
|