Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incik, kuzu, pilav, tarifi, üstü

Pilav Üstü Kuzu İncik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Üstü Kuzu İncik Tarifi



2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı fıstık

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı kuş üzümü

5 -6 adet badem

600 gram kuzu incik

2 soğan

Öncelikle kuzu inciği bir tencereye alıp her tarafını yağ koymadan kızartın Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı yağı ve iri parçalara ayrılmış soğanı ekleyip karıştırarak pişirin Kapağı kapalı ve kısık ateşte az su ekleyip 45 dakika etler çok iyi dağılıncaya kadar pişmeye bırakın Bu arada pilavı yapmak için pirinçleri tereyağında kavurun İçine fıstıkları, üzümleri bademleri ekleyip karıştırın Üzerine suyunu verin ve 20 dakika pişin Pişen etlerle pilavı servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.