![]() |
Portakallı Hindi Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Hindi Dolması TarifiPortakallı Hindi Dolması Tarifi 4 kg'lık bir hindi (temizlenmiş, pişmeye hazır) 160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş) 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) rafine yağ 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr sosis (ince kıyılmış) 125 gr (1+1/3 su bardağı) haşlanmış pirinç 3 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 2 yumurta (hafif çırpılmış) 3 çorba kaşığı kuş üzümü yada kuru üzüm (20 dakika portakal suyunda bırakılarak süzülmüş) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız ![]() Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() Yağ kızınca soğanları katıp ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Harcı hindinin karnına doldurup iplikle dikiniz ![]() ![]() Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip fırına sürerek 10 dakika kızartınız ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp karnındaki iplikleri çıkararak atınız ![]() ![]() Not: Portakallı hindi dolması, fırınlanmış patates ve sote kabakla servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|