![]() |
Tavuk Fajita Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Fajita TarifiTavuk Fajita Tarifi Meksika Mutfağından tavuk fajita; akşam yemekleri için kolayca hazırlayabileceğiniz doyurucu ve lezzetli bir seçenek… Malzemeler, 2 parça tavuk göğüs eti 2 adet tatlı kırmızı biber 2 adet orta boy soğan 2-3 adet salatalık turşusu 1 çay kaşığı karabiber Damak tadınıza göre tuz 1 yemek kaşığı sıvıyağ Tortilla ekmeği Marine Sosu için, 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan Avokado Sosu için, 1 adet olgunlaşmış avokado 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy soğan 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonez ![]() Hazırlanışı, Marine sosunu hazırlamak için soğan ve sarımsağı rendeleyin ![]() Derin bir kapta; soğan ve sarımsak rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın ![]() Tavuk etlerini şeritler halinde doğrayıp marine sosun içine ekleyin ![]() Kabı dolaba kaldırıp 15 dakika bekletin ![]() Avokado sosunu hazırlamak için avokadonun çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyun ![]() Robota; sarımsak, soğan, mayonez, yoğurt ve avokadoyu alıp çekin ![]() Sosu servis kâsesine alın ![]() Soğan ve biberi şeritler halinde doğrayın ![]() Büyük boy tavaya sıvıyağını alıp kızdırın ![]() Soğan ve biberi tavaya ekleyip yüksek ateşte 5 dakika kavurun ![]() Tavukları sostan çıkarıp tavaya ilave edin ![]() Tuz ve karabiberini ekleyip yüksek ateşte 15 dakika pişirin ![]() Salatalık turşularını küp şeklinde doğrayın ![]() Servis için Tortilla ekmeklerini ısıtın ![]() Avokado sosunu ekmeklere sürün ![]() Tavuğu ilave edip üzerine turşuları serpiştirin ![]() Dürüm şeklinde sarın ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|