Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
malatya, tarifi, tavası

Malatya Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Tavası Tarifi



Malatya Tavası Tarifi

500 g kuşbaşı kuzu eti
500 g patlıcan
500 g sivri biber
500 g domates
1 su bardağı su
7-8 diş sarımsak
tuz

Tereyağını erittiğiniz bir tencerenin dibine küp küp doğranmış etleri dizin Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğradıktan sonra yarım saat tuzlu suda bekletip, süzün Biberleri boyuna ikiye kestikten sonra etlerin ve patlıcanların ölçüsüne uygun şekilde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın Etlerin üzerine sırasıyla patlıcan, biber ve domatesleri dizin Katların arasına sarımsakları eklemeyi unutmayın Suyunu ve tuzu da ilave ettikten sonra, tencerenin ağzını sıkıca kapatıp, çok kısık ateşte iki, üç saat kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.