![]() |
İspanaklı Palamut Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Palamut TarifiIspanaklı Palamut Tarifi 4 palamut dilimi (her biri 150-200 gr'lık) 60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 100 gr ıspanak (haşlanmış ve sıcak tutulmuş) 60 gr (1/4 su bardağı) krema 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Sosu: 180 gr (12 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 1/2 limonun suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber önce, ızgaranızı alüminyum kağıtla kaplayıp, kızdırınız ![]() Palamut dilimlerini ızgaranın üstüne yerleştirip, eritilmiş tereyağı her iki yanlarına bir fırçayla sürünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka kapta, bütün sos malzemesini çatal ya da yumurta teli ile çırparak karıştırınız ![]() Palamut dilimlerini kremalı ıspanağın üstüne yerleştirip, üstüne tereyağlı sosu döktükten sonra, sıcak sıcak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|