Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaklı, tarifi, tavuk

Kaklı Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaklı Tavuk Tarifi



Kaklı Tavuk Tarifi

Malzemeler

6 adet tavuk baget
2 adet kuru soğan
1 adet köz biber
2 diş sarımsak
5-6 adet kuru kayısı
5-6 adet kuru erik
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapımı

Erik ve kayısı ılık suda yumuşayana kadar bekletilir Tavaya yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan ve sarımsak atılır, pembeleştirlir Sonra bagetler katılır Sıcak su dökülür15-20 dakika kapaklı olarak pişirilir Tuz, kekik, pul biber serpilir Başka bir tavaya ufak doğranmış erik ve kayısı konur Üzerine tavuğun pişme suyu ve ufak doğranmış biber atılır Biber rengini bırakana kadar pişirilir Sonra bu karışım bagetlerin üzerine konur, karıştırılır ve servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.