![]() |
İlkbahar Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlkbahar Köftesi Tarifiİlkbahar Köftesi Tarifi İlkbaharın, etrafı zümrüdî yeşilliklerle örttüğü zaman, toprak mahsûllerinden taze yeşil soğan ve dereotu ve mümasili yetişmiş ve kaşkaval peyniri de çıkmış olur ![]() Bu kadar tazelik arasında, koyun eti alınmayıp, kuzu eti tercih edilir ![]() Saydığımız mahsus ve maddelerden, münasip mikdar tedarik edilir ![]() Evvelâ, bir tabağa bolca taze soğanla bol dereotu ve kaşkaval peyniri ince doğranır ![]() ![]() Hâsıl olan hamurun ortasına, dört beş yumurta sarısı da kırılır ![]() Tuz, karabiber ve baharatı da ekilerek güzelce yoğurulup, macun haline getirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|