![]() |
Rus Usulü Horoz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Usulü Horoz TarifiRus Usulü Horoz Tarifi 3-3,5 kg'lık bir horoz (kemiksiz, doldurulmağa hazır; kemikleri ve sakatatı saklanmış) 3 dilim bayat ekmek (kabukları alınmış) 150 gr (3/4 su bardağı) süt 175 gr dana kıyması 3 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 1+1/2 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 3 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 3 havuç (kazınıp doğranmış) 1 soğan (ortadan ikiye bölünmüş) 2 sap maydanoz 1 defne yaprağı 8 tane - karabiber 30 gr (6 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) Garnitürü: 1 ince hıyarın kabuğu (şeritler halinde kesilmiş) 1 hıyar (dilimlenmiş) 7-8 siyah zeytin (çekirdekleri sıkılmış) 1 domates (dilimlenmiş) 1/2 demet tere Orta boy bir kasede ekmekleri süte batırıp 2 dakika, sütü emene kadar bekletiniz ![]() ![]() Kıyma, erimiş tereyağ, hindistancevizi rendesi, 1 çay kalığı tuz ve biberi ekmeklerin bulunduğu kaseye ekleyerek, çatalla malzemeyi iyice karıştırınız ![]() Çırpılmış yumurta ile 1 çorba kaşığı rendelenmiş kerevizi karışıma ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp horozu bir tabağa çıkarınız ![]() ![]() Servisten 5 saat önce horoz suyunu buzdolabından çıkarıp üstündeki yağı alarak, suyu ölçünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, horozun üstündeki ağırlığı kaldırıp, tülbenti çıkararak horozu fırın tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyunuz ![]() Horoz suyu pelteleşmek üzereyken kaşıkla alarak horozun üstüne akıtınız ![]() ![]() ![]() Horozu servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|