Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
horoz, rus, tarifi, usulü

Rus Usulü Horoz Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rus Usulü Horoz Tarifi



Rus Usulü Horoz Tarifi

3-3,5 kg'lık bir horoz (kemiksiz, doldurulmağa hazır; kemikleri ve sakatatı saklanmış)
3 dilim bayat ekmek (kabukları alınmış)
150 gr (3/4 su bardağı) süt
175 gr dana kıyması
3 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
1+1/2 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
3 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
3 havuç (kazınıp doğranmış)
1 soğan (ortadan ikiye bölünmüş)
2 sap maydanoz
1 defne yaprağı
8 tane - karabiber
30 gr (6 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Garnitürü:
1 ince hıyarın kabuğu (şeritler halinde kesilmiş)
1 hıyar (dilimlenmiş)
7-8 siyah zeytin (çekirdekleri sıkılmış)
1 domates (dilimlenmiş)
1/2 demet tere

Orta boy bir kasede ekmekleri süte batırıp 2 dakika, sütü emene kadar bekletiniz Sonra elinizle sıkıp fazla sütü akıtınız
Kıyma, erimiş tereyağ, hindistancevizi rendesi, 1 çay kalığı tuz ve biberi ekmeklerin bulunduğu kaseye ekleyerek, çatalla malzemeyi iyice karıştırınız
Çırpılmış yumurta ile 1 çorba kaşığı rendelenmiş kerevizi karışıma ekleyiniz Horozu, deri kısmı alta gelecek biçimde tezgahın üstüne yayınız İç malzemesini ortasına yerleştirip, butları , kapandığında dört köşe olacak biçimde içe itiniz Kanatları da aynı biçimde içe itiniz Önce uçlarını sonra da yanlarını içe doğru katlayıp yarığı iple dikerek kapayınız Horozu temiz bir tülbente sarıp büyük bir tencereye koyarak, tencereye yarıdan fazla su doldurunuz Horozun kemiklerini ve sakatatını (ciğeri dışında), havucu, kalan kerevizi, soğanı, maydanozu, defne yaprağını, kalan 1/2 çay kaşığı tuzu ve tane karabiberleri ekleyiniz
Tencereyi harlı ateşe oturtup suyu kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 2-2,5 saat, horoz yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp horozu bir tabağa çıkarınız Tülbenti sıkıp yeniden düzenleyerek, üstüne 2 kg'lık bir ağırlık koyup 12 saat bir gece buzdolabında yada soğuk bir yerde bekletiniz
Servisten 5 saat önce horoz suyunu buzdolabından çıkarıp üstündeki yağı alarak, suyu ölçünüz (600 gr [2+1/2 su bardağı] olması gerekir Bundan az yada fazlaysa fazlasını atınız yada su ekleyiniz) Suyu tencereye boşaltıp orta ateşte kaynatınız Jelatini ekleyip iyice eriterek tencereyi ateşten alınız Bir kenarda ılıtınız
Bu arada, horozun üstündeki ağırlığı kaldırıp, tülbenti çıkararak horozu fırın tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyunuz
Horoz suyu pelteleşmek üzereyken kaşıkla alarak horozun üstüne akıtınız Horozun üstünü hıyar kabuğu şeritleri, hıyar dilimleri ve zeytinlerle çiçek biçiminde süsleyerek buzdolabına koyunuz Kalan jöleyi süslemenin üstüne akıtıp, horozu tepsinin içinde buzdolabına koyarak, peltenin tutmasını bekleyiniz
Horozu servis tabağına yerleştiriniz Tepsiye akmış jöleyi ince keserek hıyar ve domates dilimleri, hıyar kabuğu şeritleri ve tereyle birlikte horozun çevresine döşeyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.