Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
horoz, tarifi, yahnisi

Horoz Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Horoz Yahnisi Tarifi



Horoz Yahnisi Tarifi

1,5 kg horoz eti parçaları
125 gr yağsız jambon (0,5 X 2,5 cm boyutlarında parçalara kesilmiş)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı ketçap
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
18 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş, bütün bırakılmış)
60 gr (1/4 su bardağı) unlu tereyağı
250 gr mantar (dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız
Jambonu sıcak suya batırıp fazla tuzunu gideriniz Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, yüksek ateşte kaynatarak jambonları içinde 10 dakika pişiriniz Jambonları süzgece alıp soğuk suyun altında 30 saniye yıkadıktan sonra kağıt peçete ile kurulayınız
İki çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede eritiniz Yağ kızınca jambonları atıp 5 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz Bir delikli kepçeyle jambonları tencereden alıp bir kenara bırakınız
Horoz parçalarını kurulayıp tenceredeki yağa atarak 5-6 dakika, hafifçe kızarana kadar pişiriniz Tuz ve karabiber serpip jambonları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatınız Jambon ve horoz etlerini 10 dakika, ara sıra karıştırarak pişiriniz
Horoz etlerinin üstünü örtecek kadar tavuk suyunu, ketçabı, sarımsağı ve baharat torbasını katınız Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirdikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak fırında 30 dakika pişiriniz
Horoz fırında pişerken soğanları hazırlayınız Büyük bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağ ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyunuz Tereyağ eriyince soğanları ekleyip 10 dakika, döndüre döndüre her yanları kızarana kadar pişiriniz
Soğanları fırın tepsisine bir sıra halinde dizip, üstüne tavadaki yağı dökerek fırına veriniz 20 dakika, bıçağın sivri ucu soğanlara rahatça batana kadar pişiriniz
Horozu fırından çıkarıp, pişmiş soğanları da kepçeyle alarak tencereye ekleyiniz
Tencereyi yeniden fırına sürüp, 10-15 dakika daha, bıçağın ucu etlere rahatça batana kadar pişiriniz
Horoz ve soğanları tencereden çıkarıp alüminyum kağıda sararak bir kenarda sıcak tutunuz Tenceredeki suyu orta ateşte 2 dakika ısıtıp, üstünde biriken yağları madeni bir kaşıkla alınız Sosu tadıp gerekirse biraz daha tuz vs biber ekleyerek tencereyi ateşten alınız Baharat torbasını atınız
Unlu yağı top top yapıp güveçteki suya teker teker vs tahta kaşıkla devamlı karıştırarak atınız Bütün yağ eklenince tencereyi yeniden ateşe oturtup 5 dakika, sos kaşığın arkasına yapışacak kalınlıkta olana kadar pişiriniz
Bu arada bir tava yada orta boy bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı eritiniz Mantarları ekleyip, tavaya yapışmamaları için sallayarak 3-4 dakika sote ediniz Mantarlar pişer pişmez tavayı ateşten alınız
Horoz parçaları, soğan ve mantarları yeniden tencereye koyup orta ateşte, üstlerine ara sıra sosundan dökerek 5 dakika pişiriniz Üstüne kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis ediniz

Not: Klasik bir Fransız yemeği olan horoz yahnisini önceden hazırlayıp, servis zamanında ısıtabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.