Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kavurması, sac, yapılır

Sac Kavurması Nasıl Yapılır

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kavurması Nasıl Yapılır



Sac Kavurması Nasıl Yapılır

Öncelikle Malzemeleri:
4-5 sivribiber
750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (60 gram) 2 orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
2 orta boy domates

Sac Kavurmanın tarifi:

Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım Soğan suyunu bir kaba ahp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.