![]() |
Horeş Bademcan Tarifi ( İran ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Horeş Bademcan Tarifi ( İran )Horeş Bademcan Tarifi ( İran ) 1 kg kemiksiz kuzu eti (kol yada buttan 5 cm'lik parçalara kesilmiş) 2 küçük patlıcan 2+1/2 tatlı kaşığı tuz 100 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış ve doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 3 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi 1 çay kaşığı karabiber 350 gr (1+3/4 su bardağı) su Patlıcarnlan dilimleyip süzgece koyarak üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz serptikten sonra, 30 dakika sularını salmalarını bekleyiniz ![]() ![]() Büyük bir tavada, 2 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp kuzu etlerini ara sıra çevirerek 5 dakika, etlerin her yanları hafifçe kızarana kadar, kavurunuz ![]() ![]() Soğanları tavaya koyup 5-6 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() Ateşin altını açıp devamlı karıştırarak suyu ve kalan 1/2 tatlı kaşığı tuzu katınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Tavayı çalkalayıp kurulayarak kalan 1/2 su bardağı zeytinyağı içine koyunuz ![]() ![]() Bir delikli kepçeyle patlıcanları çıkarıp fazla yağlarını kağıt peçete üstünde süzdürünüz ![]() ![]() ![]() Güveci fırına sürüp 1 saat, etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Çok lezzetli bir kuzu güveci olan horeş bademcan, domates, patlıcan ve baharatla hazırlanmış bir İran yemeğidir; tereyağlı pilav üstünde servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|