![]() |
"Her Şey Değişti" |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() "Her Şey Değişti"Eski taş evlerin arasındaki tek katlı binanın demir kapısını itip içeri giriyorum ![]() Girişin sağında eski tip bir torna tezgâhı var ![]() ![]() Duvarlarda kurumuş, rengi koyu kahverengiye dönüşmüş balık kafaları, yüzgeçler ve solungaçlar asılı ![]() Antika saatler, basınç göstergeleri ve sararıp solmuş eski fotoğraflar onlara eşlik ediyor ![]() Yakup İçten'in Ayvalık'taki atölyesindeyim ![]() ![]() Aslında onun "hayat pınarı" da denilebilir buraya ![]() 65 yaşında bir delikanlı Yakup İçten! Taş çatlasa 50 gösteriyor! *** Hep çok meşgul Yakup usta! Onu işinden alıkoyuyormuşum hissine kapılıyorum ![]() Hafif dalgacı bir gülümsemeyle "bugüne kadar, kendi çapında icat sayılabilecek 53 makine yaptım" diyor ![]() Atölye bir bahçeye açılıyor ![]() ![]() Küçük iskeleye bağlı balıkçı teknesi de onun elinden çıkmış ![]() ![]() Söz geçmiş zamanlardan açılıyor ![]() ![]() Sonra buruk bir gülümsemeyle "her şey değişti" diyor ![]() ![]() *** Bölgedeki yazlık ev yapılaşmasından, ormanlık alanların inşaata açılmasından söz edecek sanıyorum ![]() Fakat Yakup usta konuyu daha derine çekiyor: "Bugünün insanı eskilerin eşkıyası kadar bile merhametli değil" diyor ![]() Ve anlatıyor ![]() "Dedem, bu bölgede Osmanlı'nın mali işlerinden sorumlu memuruydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Zihnimi kurcalıyorum biraz ![]() ![]() ![]() Osmanlı'nın eytam sandığı 1926'da Emlak ve Eytam Bankası'na dönüştürülmüş ama bir süre sonra yetimler unutulmuştu ![]() ![]() Epeyce bir zamandır vicdanı müesseseleştirmekte zorluk çeken bir toplumuz ![]() Şu ayaküstü sohbete bu konuları katmanın âlemi yok tabii! Bahçeye çıkıyorum ![]() Bir deniz kaplumbağası (caretta caretta) iskeleti var bahçede ![]() Şaşkınlığımı görünce, "ne sanıyordun, zamanında bu sularda deniz kaplumbağası vardı" diyerek anlatıyor Yakup Usta ![]() "Ölüsünü bulduğumda ağzından güçlükle kocaman bir naylon torba çıkarmıştım ![]() Haşmet Babaoğlu-Sabah
![]() |
|