![]() |
Kiymali Patates Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiymali Patates TarifiKIYMALI PATATES 1500 gram sarı patates 80 gram sadeyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı) 120 gram çiçekyağı (6 çorba kaşığı) 300 gram soğan (3 büyük) 250 gram kıyma 500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası 3 bardak su 3 yeşil biber (varsa) Tuz Karabiber 1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş, 3 büyük baş soğan koyarak 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 250 gram kıyma, 2 kahve kaşığı karabiberle 1 tatlı kaşığı da tuz katarak, kıymalar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar aşağı yukarı 15 dakika kavurmakta devam etmeli, sonra da bu soğanlı kıymalara; kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ya da yarım bardak suda eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası koymalı ve gayet küçük ateşte hafif pişmeye bırakmalı ![]() 2 Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan da 1500 gram sarı ![]() ![]() ![]() 3 Sonra, kıymalı patates tenceresine; 3 bardak su, küçük kesilmiş 3 yeşil biberle 1 tatlı kaşığı tuz katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve patatesleri orta ateşte 25 - 35 dakika daha pişirmeli, tabağa alarak servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|