Ton Balıklı Patates Közlemesi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ton Balıklı Patates Közlemesi TarifiTon Balıklı Patates Közlemesi Tarifi 4 adet iri patates 125 gr ton balığı konservesi 4 taze soğan (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ (yumuşatılmış) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız Patatesleri kabukları ile fırınlayıp, bir tahtanın üstüne alınız Keskin bir bıçakla üst düz kısmından 1,5 cm'lik bir dilim keserek, kaşıkla içlerini boşaltınız Yarım cm'lik bir kabuk bırakıp, patatesleri delmemeye dikkat ediniz Patateslerin oyduğunuz içlerini orta boy bir kaseye koyup, bir kenara bırakınız Oyulmuş patatesleri ızgara tepsisine diziniz Kasedeki patates içlerini ton balıklı harç malzemesiyle iyice çırparak karıştırınız Tepsiyi fırına sürüp patatesleri 10-12 dakika, harcın üstü altın sarısı olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp patatesleri, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz |
|