![]() |
Pekin Usulü Tavuk Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekin Usulü Tavuk Sote Tarifi4 tavuğun göğüs kısımları (kemikleri çıkarılm'ş) 1 kahve kaşığı zencefil (istenirse) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı rafine yağ 1 küçük dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip, 1 sm uzunluğunda parçalara doğranmış) 1 küçük salatalık (kabuğu soyulmuş, 2'ye bölünüp 1 sm uzunluğunda parçalara doğranmış) Sosu: 1/2 su bardağından biraz az tavuk suyu 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) krema Tavuk etlerini bir tezgahta keskin bir bıçakla küçük kuşbaşı parçalara doğrayınız ![]() ![]() Büyük bir tavaya tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, tavuk suyunu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|