![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapaması TarifiKuzu Kapaması Tarifi Malzemeler: 500 gr ![]() 1 bağ pazı 1 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 havuç 1 soğan Tuz Limon suyu Sıvıyağ Yapılışı: Önce etler haşlanmaya bırakılır, bu arda havuçlar istenilen şekilde doğranıp etlere eklenir ve birlikte haşlanmaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapaması TarifiKuzu Kapaması Tarifi 900 gram kuzu eti 60 gram havuç 70 gram tereyağı ya da margarin (3,5 çorba kaşığı) 1,5 bardak su 1 tatlı kaşığı toz şeker 80 gram kuru soğan (1 baş) 1 demet dereotu 2 küçük demet pazı 3/4 çorba kaşığı un 3 adet yeşil salata Tuz 12 adet yeşil soğan 1 Bir tencereye; yıkanmış ve küçükçe doğranmış 12 adet yeşil soğan, 2 demet pazı, yaprak yaprak koparılmış 3 demet yeşil salata, kazınmış ve yarımşar parmak boyunda kesilmiş 1 orta havuç, soyulmuş ve 8 parçaya bölünmüş 1 baş kuru soğan, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da/margarin, tuz ile kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış, böbrek yatağı pirzola ya da kol taraflarından olmak üzere 900 gram da kuzu eti koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve et yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı bir, bir çeyrek - bir buçuk saat ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır ![]() 2 Et pişince, tencereye; 1 kahve fincanı suda eritilmiş üç çeyrek çorba kaşığı un ilâve ederek, eti beş dakika daha pişirmeli, sonra bunlara kıyılmış 1 demet de dereotu katarak bir taşım daha kaynattıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapaması TarifiKuzu Kapaması Tarifi 1 kg kuzu eti 1,5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı margarin 1 baş kuru soğan 1 havuç (orta) 12 tane yeşil soğan 3 tane yeşil salata 2 demet pazı 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 bardak su 3/4 çorba kaşığı un tuz Bir tencereye yılanmış, yarım el büyüklüğünde parçalara bölünmüş böbrek yatağı, pirzola ya da kol tarafından kuzu eti, ölçülere göre doğranmış yeşil soğan, pazı, yaprak yaprak koparılmış yeşil salata, 3 - 5 santim boyunda doğranmış havuç, 8 parçaya bölünmüş soğan, 1,5 bardak su, tozşekeri, tereyağ, margarin konularak kapağı kapanır ![]() 1,5 saat kadar hafif ateşte pişirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapaması TarifiKuzu Kapaması Tarifi 5 parça kuzu eti 3 su bardağı et suyu Taze soğan Karabiber Tuz Etlerin üzerini tamamen örtünceye kadar soğuk su koyup, ocağın üstüne yerleştirin ![]() ![]() Susuz olarak başka bir tencereye koyun ![]() ![]() Not: Yanında iç pilavla servis ettiğinizde, sofradakilere nefis bir yemek sunmuş olursunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapaması TarifiMALZEMELER: 1 kg ![]() 2 kaşık yağ 1 kuru soğan 12 adet yeşil soğan 1 demet pazı 1 marul 1 havuç 1 demet dereotu Tuz YAPILIŞI: 1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır ![]() 2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır ![]() ![]() 3- Soğuyunca kapak açılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|