Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitlis, ciğer, tablaması, tarifi

Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )



Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )

Ciğerleri makinede çekiyorum Kişi başına 1 kâse olmak üzere ince bulgur, maydanoz, yeşil biber, kuru soğan, yoğurt ve etleri yoğuruyorum Çiğ köfte gibi Kendini tutana kadar yoğuruyorum Avuç içiyle bastırıp şekil veriyorum 15 dakika kaynar suda pişiriyorum Süzgeçle çıkarıp tereyağında kızdırdığım pul biberle servis ediyorum

Not: Birgül Unutur ciğer taplamasının da çok özellikli bir yemek olduğunu söylüyor İlk özelliği daha çok Bitlis merkeze ait olduğunun kabul edilmesi, ikinci bir adı da bulunmakta: Toyluk; çünkü, düğünden 2 gün önce yapılarak ikram ediliyor Bir başka özelliği ise yörenin nadir sakatat yemeklerinden olması

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.