![]() |
Hüseyni Kebap Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyni Kebap TarifiHüseyni Kebap Tarifi 1 kg'lık kuzu budu (kemikleri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış) 125 gr (12 su bardağı) yoğurt 2 yeşil sivribiber 1 soğan (dörde bölünmüş) 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı zerdeçal (istenirse) 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Yoğurt, sivribiber, soğan, sarımsak, zerdeçal (istenirse) ve tuzu elektrikli harmanlama makinesinde pürtüksüz bulamaç haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Kuzu etlerini bulamaca koyup iyice karıştırınız ![]() ![]() Kaseyi buzdolabından çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstünü alüminyum kağıtla kaplayıp, şişleri üstüne dizerek 10 dakika (etleri bir kez çevirerek), iyice pişene kadar ızgara ediniz ![]() Etleri şişlerden çıkarıp ısıtü-mış servis tabağına tepeleme dizerek servis ediniz ![]() Not: Bu yumuşak ve baharatlı kebap, kömür ateşinde pişerse daha lezzetli olur, pideyle servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|