Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
somon, tarifi, yahnisi

Somon Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Yahnisi Tarifi



Somon Yahnisi

2 taze patates (kazınıp, iri küp biçimi doğranmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri doğranmış)
300 g arpacık soğanı (kaynar suda 30 saniye haşlandıktan sonra, kabukları soyulmuş)
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
4 su bardağı balık suyu
bir tutam kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
60 g füme somon (küçük parçalar halinde doğranmış)
500 g somon filetosu (derisi soyulup, kuşbaşı doğranmış)

Patates parçalarını bir tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyin Tencereyi orta ateşe oturtup, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar(yaklaşık 1O dakika) pişirin
Bu arada başka bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca mantarları koyup, sürekli karıştırarak, renkleri kahverengileşinceye ve bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, mantarları bir tabağa çıkarın Öbür tencereyi de ateşten alıp, patatesleri bir süzgeçten süzerek, bir kenara bırakın
Soğanlar, tozşeker ve balık suyunun 1 su bardağını mantarları pişirmiş olduğunuz tencereye koyup, tencereyi yeniden orta ateşe oturtun ve karışımı sürekli karıştırarak, bütün suyunu çekinceye ve soğanlar karamela kıvamına gelinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Sonra soğanları delikli spatulayla mantarların yanına aktarın
Kalan balık suyunu tencereye koyup, kekik ve defne yaprağını ekledikten sonra, bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ve tencerenin dibine yapışmış yanmış şeker parçalarını kazıyarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatın ve karışımı 4 su bardağı kalıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin
Patatesler, mantarlar, soğanlar ve suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip, ateşi biraz açarak, karışımı bir taşım kaynatın Sonra ateşi yeniden kısıp, füme somon ve somon filetosu parçalarını ekleyerek, somon filetosu parçaları saydamlıklarını yitirinceye kadar (2 - 3 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, yahniyi 8 çorba kâsesine bölüştürerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.