![]() |
Somon Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somon Yahnisi TarifiSomon Yahnisi 2 taze patates (kazınıp, iri küp biçimi doğranmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri doğranmış) 300 g arpacık soğanı (kaynar suda 30 saniye haşlandıktan sonra, kabukları soyulmuş) 1/2 tatlı kaşığı tozşeker 4 su bardağı balık suyu bir tutam kekik 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 60 g füme somon (küçük parçalar halinde doğranmış) 500 g somon filetosu (derisi soyulup, kuşbaşı doğranmış) Patates parçalarını bir tencereye koyup, üstlerini 5 cm örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanlar, tozşeker ve balık suyunun 1 su bardağını mantarları pişirmiş olduğunuz tencereye koyup, tencereyi yeniden orta ateşe oturtun ve karışımı sürekli karıştırarak, bütün suyunu çekinceye ve soğanlar karamela kıvamına gelinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() ![]() Kalan balık suyunu tencereye koyup, kekik ve defne yaprağını ekledikten sonra, bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ve tencerenin dibine yapışmış yanmış şeker parçalarını kazıyarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Patatesler, mantarlar, soğanlar ve suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip, ateşi biraz açarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|