![]() |
Hint Usulü Pisi Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Pisi Yahnisi TarifiHint Usulü Pisi Yahnisi 1 çorba kaşığı taze zencefil (kıyılmış; ya da 1 çubuk zencefil) 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kişniş bir tutam kakule bir tutam rezene bir tutam hintcevizi rendesi 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 soğan (doğranmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 50 cl ![]() 500 g mantar (yıkanıp kurulanmış; iri olanları 4'e ya da 2'ye kesilmiş) 1/2 limonun suyu 500 g pisibalığı (ya da dilbalığı) filetosu Zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş, kakule, rezene ve hintcevizi rendesini bir havanda iyice dövüp, hamur haline getirdikten sonra, bir kâseye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|