![]() |
Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi TarifiBaharatlı Fenerbalığı Yahnisi 180 g barbunya fasulyesi 500 g fenerbalığı filetosu (yıkanıp, yaklaşık 5 cm uzunluğunda, 2,5 cm eninde şeritler halinde kesilmiş) 1 limon (içteki beyaz zarları da alınarak kabuğu soyulduktan sonra, ince dilimlenmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı kimyon bir tutam zencefil 3 çorba kaşığı maydanoz (iri kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış) 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (iri doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tarhun 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş) bir tutam tarçın bir tutam kırmızıbiber 35 cl ![]() 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 10 küçük yeşil domates (her biri 4 'e bölünmüş) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde kesilmiş) 1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde kesilmiş) Fasulyeleri soğuk su altında yıkayıp, bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin (su yüzeyine çıkan fasulyeleri alıp atın) ![]() ![]() ![]() Fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, yeniden tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada balık parçaları, limon dilimleri, kimyonun 1/4 tatlı kaşığı, zencefil, maydanozun 1 çorba kaşığı, sarımsağın yarısı, acı sivribiber ve ayçiçekyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında 30 dakika bekletin ![]() Kalan ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Kalan ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|