![]() |
Sebzeli Dülgerbalığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Dülgerbalığı TarifiSebzeli Dülgerbalığı 600 g dülgerbalığı (ya da mezit) filetosu (derisi üstünde bırakılarak, 6 eşit parça halinde kesilmiş) 20 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 küçük soğan (iri doğranmış) 1 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1/2 su bardağı balık suyu ya da su 100 g bamya (küçük parçalar halinde doğranmış) 3 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 60 g (8 çorba kaşığı) un 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, kalan tuz ve kalan karabiberi üstlerine serpin ![]() ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|