![]() |
Peynirli Hamsi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Hamsi TarifiPeynirli Hamsi Tarifi Yarım kilo hamsi 1 çorba kaşığı tereyağı 2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış) 1 çorba kaşığı un 250 gr (1 su bardağı) krema 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber kahve kaşığının ucuyla kırmızıbiber kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi rendesi 1 su bardağı beşamel sos 100 gr (3/4 su bardağı) gravyer peyniri (ince rendelenmiş) 500 gr patates püresi 1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütle iyice çırpılmış) 30 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 2 çorba kaşığı bayat ekmek içi (ufalanmış) Orta boy bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek tahta kaşıkla pürtüksüz bir bulamaç yapınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtup sosu 3 dakika, pürtüksüz ve kalın oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() ![]() Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() Tenceredeki hamsi ve peynir karışımını bir kaşıkla orta boy, ateşe dayanıklı cam bir servis tabağına aktarınız ![]() Bir sıkma torbasına patates püresini doldurarak servis tabağının kenarlarını püreyle süsleyiniz ![]() ![]() Küçük bir kasede kaşar peyniri rendesi, erimiş tereyağ ve ekmek içini çatalla karıştırıp patates püresi ile çevrili peynir ve hamsi karışımının üstüne serpiniz ![]() Tabağı ısıtılmış ızgarada 10-12 dakika, peynir eriyip üstü nar gibi kızarana kadar bırakınız ![]() Tabağı ızgaradan alıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|