Albiberli Patlıcan Kebabı Tarifi (Gaziantep) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Albiberli Patlıcan Kebabı Tarifi (Gaziantep)1,5 kilo patlıcan (düzgün ve irilerinden) 1 kilo az yağlı zırhta çekilmiş kıyma 1 adet küçük kuru soğan 1 adet Gaziantep biberi 5-6 adet domates 5-6 adet sivribiber Tuz Karabiber Patlıcanları 3-4 cm boyunda keselim![]() Zırhla çekilen kıymanın içine 1 adet küçük kuru soğan, 1 adet de Gaziantep biberi, tuz ve karabiber katıp yoğuralım Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayalım![]() Şişe bir patlıcan, bir köfte dizip, elimizle köfteleri biraz yassılaştıralım ve mangalda pişirelim ![]() Domatesleri dörde, sivribiberleri de ikiye bölüp, bir domates bir sivribiber olmak üzere şişe dizip, mangalda pişirelim ![]() Pişirdiğimiz patlıcan kebabımızı servis tepsisine alıp, üzerine pişirdiğimiz domates ve sivribiberlerden koyup, yarım çay bardağı kadar da su serptikten sonra ağzını kapatarak mangalın üzerinde 3-4 dakika demlendirelim ![]() 5-10 dakika sonra, pideyle beraber servis yapalım ![]() Not: Patlıcan kebapları, Gaziantep bölgesinde mangal yerine fırında da yapılmaktadır Köfte ve patlıcanları tepsiye dizip, ortasına da domates ve biberleri koyduktan sonra fırında pişirilmektedir
|
|
|
|