![]() |
Morney Soslu Turna Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Morney Soslu Turna Balığı TarifiMorney Soslu Turna Balığı Tarifi 500 gr turna balığı (haşlanmış, temizlenmiş ve ufalanmış) 200 gr (1 su bardağı) sıcak beşamel sos 100 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş) 65 gr (1/4 su bardağı) krema Salatası: 500 gr turna balığı (haşlanmış, temizlenmiş ve ufalanmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 fiske pul kırmızıbiber 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 4 çorba kaşığı gravyer peyniri rendesi Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız sosu orta boy bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Yağı büyük ve ağır bir tavada kızdırıp, turna balığı etlerini koyarak 5 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alıp turna balığı etlerini ateşe dayanıklı orta boy bir cam tabağa yerleştiriniz ![]() ![]() Tabağı tepsiye yerleştirip, ızgaraya sürerek 5 dakika, peynir hafif pembe olana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|