Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Tavuk İzgara TarifiDomates Soslu Tavuk Izgara Tarifi 5 parça kemikli tavuk göğüs eti Tuz Taze çekilmiş karabiber Ayçiçek yağı 350 g patates Sosu: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı 7 adet tane karabiber (dövülmüş) 1 defneyaprağı 1 çay kaşığı kekik 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke 250 ml (1 su bardağı) domates sosu 15 g (1 çorba kaşığı) Sana Toz kırmızıbiber Hazırlık: Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defneyaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin Ateşi kısın Domates sosunu ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın Sosu ince bir süzgeçten geçirin Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın Bir kapta sıcak olarak bekletin Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın Ana Yemek: Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın Bir kenarda sıcak olarak bekletin Tavukları baharatlayıp, yağlayın Patatesleri doğrayın Fırınınızın ızgarasını yakın Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20?25 dakika) ara sıra fırça ile yağlayarak pişirin Bir kenarda sıcak tutun İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun Yanında sosu ile servis edin
|
|
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Tavuk İzgara TarifiAldığı kadar kırmızıbiber 3 yemek kaşığı sirke 15 gr sana yağı Aldığı kadar tuz 2 tatlı kaşığı arpacık soğanı (ince kıyılmış) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 350 gr patates 1 adet defne yaprağı 7 adet dövülmüş karabiber 1 çay kaşığı kekik Aldığı kadar karabiber 5 adet tavuk göğsü Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin Ateşi kısın Domates sosunu ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın Sosu ince bir süzgeçten geçirin Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın Bir kapta sıcak olarak bekletin Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın Ana Yemek: Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın Bir kenarda sıcak olarak bekletin Tavukları baharatlayıp, yağlayın Patatesleri doğrayın Fırınınızın ızgarasını yakın Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20–25 dakika) ara sıra fırça ile yağlayarak pişirin Bir kenarda sıcak tutun İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun Yanında sosu ile servis edin
|
|
|
|