![]() |
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Tavuk İzgara TarifiDomates Soslu Tavuk Izgara Tarifi 5 parça kemikli tavuk göğüs eti Tuz Taze çekilmiş karabiber Ayçiçek yağı 350 g patates Sosu: 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı 7 adet tane karabiber (dövülmüş) 1 defneyaprağı 1 çay kaşığı kekik 15 ml (3 çorba kaşığı) sirke 250 ml (1 su bardağı) domates sosu 15 g (1 çorba kaşığı) Sana Toz kırmızıbiber Hazırlık: Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defneyaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() Domates sosunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün ![]() Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın ![]() Ana Yemek: Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün ![]() ![]() ![]() İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Tavuk İzgara TarifiAldığı kadar kırmızıbiber 3 yemek kaşığı sirke 15 gr sana yağı Aldığı kadar tuz 2 tatlı kaşığı arpacık soğanı (ince kıyılmış) 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 350 gr patates 1 adet defne yaprağı 7 adet dövülmüş karabiber 1 çay kaşığı kekik Aldığı kadar karabiber 5 adet tavuk göğsü Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defne yaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|