Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Sulu Köfte TarifiBULGURLU SULU KÖFTE TARİFİ MALZEME: Kıyma 250 gr İnce bulgur 2 su bardağı Soğan 1 adet Salça 1 yemek kaşığı Sıvı yağ 3 yemek kaşığı Sumak suyu 1/3 su bardağı Reyhan 2 yemek kaşığı Kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı Tuz YAPILIŞI: 1 Kıyma ve bulgur karıştırılır, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek iyice yoğrulur Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır 2 İnce doğranmış soğan yağda hafif pembeleştirilirken salça ilave edilir Daha sonra tencere yarı yarıya su ile doldurulur Su kaynatılır 3 Su kaynadığında tuz ilave edilerek köfteler salınır 4 Köftelerin pişmesine yakın sumak suyu ve reyhan ilave edilir Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır Not: l- Sumak suyu yerine l limonun suyu da kullanılabilir 2- Bitlis yöresi Ramazan yemeklerindendir![]() Bulgurlu Sulu Köfte 1 su bardağı ince bulgur 1 adet kuru soğan 250 gr kıyma 8-10 dal maydanoz Tuz, karabiber, toz kırmızı biber Suyu için: 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı bibercsalçası 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Soğan rendelenir, bulgurla karıştırılır 10 dakika sonra diğer köfte malzemeleri eklenir, özleşene dek yoğrulur Misket şeklinde köfteler yapılır Diğer tarafta sos malzemesi bir tencereye konur Kaynayınca köfteler atılır 15 dakika kısık ateşte pişirilir
|
|
Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Sulu Köfte TarifiTeşekkürler Dolunay Şovalyesi |
|
|
|