![]() |
Tavuk Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Kapaması TarifiTavuk Kapaması Tarifi 4-5 kişilik Gerekli Malzemeler: Tavuk butu (4 adet) Su (3 bardak) Taze soğan (3-4 adet) Patates (4 adet) Kuru soğan (1 adet) Havuç (2 adet) Marul yaprağı (2-3 parça) Limon suyu (1 adet) Yumurta sarısı (1 adet) Un (1 yemek kaşığı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Tane karabiber (1-2 tane) 4 adet tavuk butunu önceden kaynattığınız suyun içine yerleştirin ![]() ![]() 2 adet havucu birkaç parçaya bölün ve kenarlarını keserek yuvarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamakta olan tavukların içine 1 adet soğanı bütün olarak ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaba 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ve 3-4 kaşık su koyarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tabağın içine butlardan birini koyun ve üzerini marullarla kapatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuk Kapaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Kapaması Tarifi12 adet baget tavuk 1 adet büyük boy kuru soğan 2 demet pazı 2 adet kıvırcık salata 15 adet taze soğan 1 adet orta boy havuç 1 demet dereotu 1 çorba kasığı un 1 tatlı kasığı tozşeker 1,5 su bardağı su 1/2 paket margarin Tuz Piyazlık doğradığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, yıkadığımız tavuk bagetleri ile birlikte kavuralım ![]() Havucu, taze soğanları, pazıları ve kıvırcık salataları ise parmak boyunda keselim ![]() Tavuklar iyice kavrulunca, yeterince baharatı ve yıkadığımız bütün sebzeleri tencereye ilave edip, 1 su bardağı su ilavesi ile pişmeye bırakalım ![]() Sebzeler ve tavuklar iyice pişince, 1 çorba kaşığı unu, 1/2 su bardağı su ile çırpıp, dereotlarını da ince ince doğrayıp, pişmekte olan tencereye katalım ![]() 5 dakika daha pişirip, ocaktan indirelim ![]() Not: Terbiye yapmak isteyenler, 2 adet yumurtanın sarısını, limon suyu ve un ile çırpıp, tencereden aldıkları 1 kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, tekrar tencereye ilave edip, bir taşım kaynatarak servis yapabilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|