Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapaması, tarifi, tavuk

Tavuk Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapaması Tarifi



Tavuk Kapaması Tarifi

4-5 kişilik Gerekli Malzemeler:
Tavuk butu (4 adet)
Su (3 bardak)
Taze soğan (3-4 adet)
Patates (4 adet)
Kuru soğan (1 adet)
Havuç (2 adet)
Marul yaprağı (2-3 parça)
Limon suyu (1 adet)
Yumurta sarısı (1 adet)
Un (1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Tane karabiber (1-2 tane)

4 adet tavuk butunu önceden kaynattığınız suyun içine yerleştirin 1 adet limon suyu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte kaynatmaya devam edin
2 adet havucu birkaç parçaya bölün ve kenarlarını keserek yuvarlayın 4 adet patatesi birkaç parçaya bölün ve kenarlarını keserek yuvarlayın 3-4 adet taze soğanı patateslerin boyutlarında kesin Havuçları kaynamakta olan tavukların içine ekleyin Marulları birkaç parçaya bölerek hazırlayın
Kaynamakta olan tavukların içine 1 adet soğanı bütün olarak ekleyin Dilimlediğiniz patatesleri ekleyin Üzerine bir kaç adet tane karabiber serpin Bu şekilde 30 dakika daha kısık ateşte kaynatın
Bir kaba 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ve 3-4 kaşık su koyarak karıştırın Bu karışımı kaynamakta olan yemeğin üzerine ilave ederek tekrar karıştırın 4 parça taze soğanı da ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatın Önceden dilimlediğiniz marul parçaları ile tencerenin ağzını tamamıyla kaplayın ve kapağını kapatarak 1-2 dakika daha kaynatın ve ateşten alın
Bir tabağın içine butlardan birini koyun ve üzerini marullarla kapatın Tencerenin içindeki diğer sebzelerden ve sostan da ekleyerek servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapaması Tarifi



12 adet baget tavuk

1 adet büyük boy kuru soğan

2 demet pazı

2 adet kıvırcık salata

15 adet taze soğan

1 adet orta boy havuç

1 demet dereotu

1 çorba kasığı un

1 tatlı kasığı tozşeker

1,5 su bardağı su

1/2 paket margarin

Tuz

Piyazlık doğradığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, yıkadığımız tavuk bagetleri ile birlikte kavuralım

Havucu, taze soğanları, pazıları ve kıvırcık salataları ise parmak boyunda keselim

Tavuklar iyice kavrulunca, yeterince baharatı ve yıkadığımız bütün sebzeleri tencereye ilave edip, 1 su bardağı su ilavesi ile pişmeye bırakalım

Sebzeler ve tavuklar iyice pişince, 1 çorba kaşığı unu, 1/2 su bardağı su ile çırpıp, dereotlarını da ince ince doğrayıp, pişmekte olan tencereye katalım

5 dakika daha pişirip, ocaktan indirelim

Not: Terbiye yapmak isteyenler, 2 adet yumurtanın sarısını, limon suyu ve un ile çırpıp, tencereden aldıkları 1 kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, tekrar tencereye ilave edip, bir taşım kaynatarak servis yapabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.