Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, patlicanli, sarmali, tarifi

Patlicanli Sarmali Kebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlicanli Sarmali Kebap Tarifi



PATLICANLI SARMALI KEBAP

6 parça kemikli kuzu koldan
6 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet soğan
4 adet sivri biber
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz

Etleri yağlayıp tuzladıktan sonra tepsiye dizin Tepsinin altına su koyup fırına verin Üzerleri kızardıktan sonra alüminyum kâğıtla kapatın 1,5 saat pişirin ve çıkarın Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin ve kızartın Patlıcan dilimini ikişer ikişer çapraz (X) şekilde koyun Ortasına bir miktar et yerleştirin Dört ucunu birleştirip çevirerek tepsiye koyun Etlerin hepsini bu şekilde sarın Üzerlerine yuvarlak dilim domates koyun Soğanları ve biberleri tepsinin boşluklarına koyun ve tekrar fırına verin Kalan domatesleri de soğanlarla beraber tepsiye koyun Fırında 30 dakika pişirin Yanında çoban salata ve sodalı ayran servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.