![]() |
Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin) TarifiAcı Ekşi Soslu Sebzeli Pisi Balığı Filetosu (Çin) 4 pisi balığı (ya da dil balığı) filetosu (her biri yaklaşık 125 g) 2 çorba kaşığı pirinç sirkesi 4 taze soğan (ayıklanmış; sap taraflarından 1,5 cm'lik bölümleri boylamasına ikiye yarılmış, baş tarafları verevine ince doğranmış) 8 sultani bezelye (ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesilmiş) 1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince şeritler halinde doğranmış) Acı - ekşi sos: 1 limon 1 1/2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi) 1 çorba kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı susam yağı 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 tatlı kaşığı suda eritilmiş) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı bir tutam zencefil 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, bir servis tabağına yan yana yerleştirin ![]() ![]() Bekletme süresinin sonuna doğru, taze soğanların beyaz bölümleri ile bezelyeleri, kaynar suda 10 saniye haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın ve süzülmeye bırakın ![]() ![]() Her filetonun ortasına haşladığınız soğanların 1/4'ünü, bezelyelerin 1/4'ünü ve dolmalık biber şeritlerinin 1/4'ünü koyup, filetoları yuvarlayarak rulo haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için limonun kabuğunu soyup, bir kâseye rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kâsedeki sirkeli karışımı ekleyip, sosu kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin ![]() ![]() Balık ruloları pişince tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki tabağı çıkarın ![]() ![]() ![]() Not: Bu yemek Çin'de, vok adı verilen geniş tava ve hasır buğulama sepeti içinde pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|