Küflü Peynirli Rosto Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Küflü Peynirli Rosto TarifiKüflü Peynirli Rosto Tarifi Malzemeler: • 1 Dana bonfile ya da rostoluk et (yaklaşık 2 kilo 250 gram) • Tuz ve taze çekilmiş karabiber • 225 gram rokfor peynir (oda sıcaklığında) • 4 yemek kaşığı tereyağı (2 kaşığı yumuşamış, 2 kaşığı donmuş halde) • ¾ kâse galeta unu • ¼ kâse doğranmış maydanoz • 1 yemek kaşığı taze adaçayı • 1 tutam kırmızı acı biber • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 adet büyük boy arpacık soğanı (dilimlenmiş) • 2 bardak kırmızı sek şarap Worcestershire sos Servis altı kişiliktir Hazırlanışı: Etinizi enlemesine altı adet kalın mini-rosto şeklinde kesin Eğer bonfile kullanıyorsanız, her bir parçayı şeklini koruması için bir parça iple bağlayabilirsiniz (tıpkı bir kemer gibi düşünün) Tat vermesi için etin iki tarafına da tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin Rokfor peynirini ve iki yemek kaşığı yumuşamış tereyağını çatalla ezin İçine galeta ununu, otları ve kırmızıbiberi de katıp tatlandırın Fırını önceden 175˚Cye ısıtın Fırın tepsisini bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın Geniş bir tavayı ocağın üzerinde orta ateşte ısıtın Donmuş bir yemek kaşığı tereyağını kızdırıp biftekleri yerleştirin Bifteklerin her iki tarafını da tavada çevirerek birkaç dakika kadar kızartın Az kızartmış olduğunuz biftek parçalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Biftekleri rokfor peynirli karışımla sıvayın Orta hararetli fırında peynirler kızarıncaya kadar yedi dakika kadar pişirin Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı tereyağını kızdırıp arpacık soğanları sote edin Fırın tepsisinde kalan et suyu ile şarabı soğanların üzerine dökün Birkaç taşım kaynatıp yoğun bir kıvam alana dek sürekli karıştırın En son Worcester sosla donmuş bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin Hızlıca karıştırın Eti servis tabağına alın, sosu üzerine dökün Hemen servis edin |
|