Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, kalkan, soslu, tarifi

Balkabağı Soslu Kalkan Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Soslu Kalkan Tarifi



Balkabağı Soslu Kalkan

4 kalkan dilimi (toplam yaklaşık 750 g)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 balkabağı dilimi (yaklaşık 500 g)
1 çorba kaşığı tozşeker eritilmiş suda haşlanıp, küçük küpler halinde kesilmiş)
1 küçük soğan (iri doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı balık suyu
6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
3 çorba kaşığı krema
1 küçük sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra çok ince kıyılmış) ya da 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
2 taze soğan (ayıklanıp, 1 cm boyunda verevine kesilmiş)

Ayçiçek yağını kalın dipli birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca balkabağı küpleri, soğanlar ve tuzun yarısını koyup, sürekli karıştırarak 7 dakika pişirin Limon suyunun 1 çorba kaşığını ayırıp, geri kalanını ve balıksuyunu tencereye ekleyerek, karışımı birta-şım kaynatın Sonra ateşi kısıp, tavanın üstünü yarı yarıya örterek, karışımı hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin Bu arada, fırınınızın ızgarasını ısıtın
Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada 1 kez durdurup, kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla kazıyarak içine atın) Sonra püreyi, bir kâseye aktararak, bir kenara bırakın Kremayı ve sivribiberleri (ya da pul kırmızıbiberi) bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtun ve ara sıra karıştırarak, 3 dakika pişirin Sonra ateşi kısıp, kâsedeki balkabaklı püreyi bir çorba kaşığıyla kremalı karışıma katın (her kaşıktan sonra, iyice çırpın) ve tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın
Balık dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, balıkların üstlerine kalan tuzu ve ayırdığınız limon suyunu serpin Balıkları çok az tereyağıyla hafifçe yağlanmış ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, kabı fırın ızgarasının altına yerleştirerek, balıkları 4 dakika ızgara edin Sonra balık dilimlerini altüst edip, taze soğan parçalarını serpiştirin ve hafifçe kızarıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin
Tencereyi ateşten alıp, balık dilimlerini ısıtılmış 4 servis tabağına aktarın Çevrelerine kaşıkla balkabağı sosunu döşeyip, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.