![]() |
Balkabağı Soslu Kalkan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Soslu Kalkan TarifiBalkabağı Soslu Kalkan 4 kalkan dilimi (toplam yaklaşık 750 g) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 balkabağı dilimi (yaklaşık 500 g) 1 çorba kaşığı tozşeker eritilmiş suda haşlanıp, küçük küpler halinde kesilmiş) 1 küçük soğan (iri doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı balık suyu 6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 3 çorba kaşığı krema 1 küçük sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra çok ince kıyılmış) ya da 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 2 taze soğan (ayıklanıp, 1 cm boyunda verevine kesilmiş) Ayçiçek yağını kalın dipli birtavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada 1 kez durdurup, kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla kazıyarak içine atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Balık dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, balıkların üstlerine kalan tuzu ve ayırdığınız limon suyunu serpin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, balık dilimlerini ısıtılmış 4 servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|