Fırında Kılıç Balığı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kılıç Balığı TarifiFırında Kılıç Balığı Tarifi Uzun uzun şekillerde kesilmiş kılıç balığı parçaları bir tabakta hazırlandıktan sonra, kenarlı bir tepsi içine birkaç baş soğanı ince çentmeli ve havuçları da, halka halka keserek koymalıdır Tabaktaki kılıç porsiyonlarını da alarak, birer birer ve uygun aralıklarla tepsiye dizmelidir Maydanozları da kökleriyle birlikte doğramalıdır Tuzunu ve biberini de ekmelidir Bir miktar zeytinyağı ve limon suyu Bu hazırlıklar tamam olunca, fırına verip pişme kıvamını beklemelidir |
Fırında Kılıç Balığı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kılıç Balığı TarifiFırında Kılıç Balığı Tarifi 2 - 3 cm kalınlığında bir parça küıcı temizleyip 4 - 5 parçaya ayırın 3 domates ve 2 soğanı yuvarlak dilimler halinde doğrayıp, maydanoz, biber ve tuzla karıştırıp yarısını alta, yansını balıkların üstüne gelecek şekilde tepsiye döşeyin En üste yine yuvarlak kesilmiş limon dilimlerini sıralayın Zeytinyağı döküp, fırına verin |
|