Mercimek Püreli Hindi Budu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimek Püreli Hindi Budu TarifiMercimek Püreli Hindi Budu Tarifi Aldığı kadar karabiber 2 adet arpacık soğan Aldığı kadar tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr yeşil mercimek 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı krema 1 adet garni Demeti 12 Kg hindi Budu 1 adet defne yaprağı 1 adet soğan 200 gr pastırma Mercimekleri soğuk suda bir gece bekletin Kıyılmış arpacık soğanlarını, çemensiz pastırmaları küçük küçük kesip bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağında çevirin Bunlar iyice kızardığında bir delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve tencereye hindi parçalarını koyarak onları da kızartın Kızarınca pastırma ve soğanları tekrar tencereye koyun Dövülmüş sarımsağı, garni demetini, tuzu, biberi ve ¾ litre suyu ekleyin Hafif ateşte 1 saat 15 dakika pişirin Bu sırada mercimekleri süzün ve içine, üzerine karanfil saplanmış soğan, karabiber, tuz ve defne yaprağı bulunan soğuk suyu koyun ve kısık ateşte 45 dakika pişirin Mercimekleri süzün ve içine biraz pişirme suyu katıp mikserden geçirin Bu püreyi bir de süzgeçten geçirdikten sonra içine kremayı da katın Hindi etlerini yanında mercimek püresi ile servis edin |
|